Tel/Fax
+381 21 422 989

Odbor za službenu upotrebu jezika i pisma

petak, 08 jun 2018 00:00

Delegacija NSSNM u poseti Erdeviku

Delegacija NSSNM u poseti Erdeviku

Dana 08.06.2018. godine delegacija Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine na čelu sa predsednicom NSSNM Anom Tomanovom Makanovom je posetila Slovačko kulturno-prosvetno društvo u Erdeviku i tom prilikom obišla završene radove na krovnoj konstrukciji zgrade.

Radni sastanak članova saveta za međunacionalne odnose – predstavnika slovačke nacionalne manjine

U petak, 11. maja 2018., godine u 13:00 časova u prostorijama Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, bul. Mihajla Pupina 1 / IV, u Novom Sadu je održan tematski sastanak i diskusija članova saveta za međunacionalne odnose ( SMO)– predstavnika slovačke nacionalne manjine.

Svečano potpisivanje ugovora u NSSNM

Dana 11. maja 2018. godine u prostorijama Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine (NSSNM) u Novom Sadu je održano svečano potpisivanje četiri ugovora o finansijskoj podršci, te na taj način NSSNM i ove godine pruža finansijsku podršku za sufinansiranje prioritetnih investicija u našem lokalnom okruženju i doprinosi postepenom poboljšanju uslova za rad naših kulturnih i umetničkih udruženja.

Sastanak stručnog tima za izradu Pravnog terminološkog slovačko srpskog i srpsko slovačkog rečnika

III sastanak stručnog tima za izradu Pravnog terminološkog slovačko-srpskog i srpsko-slovačkog rečnika održan je 13. marta u prostorijama Nacionalnog saveta slovačke manjine u Novom Sadu.

Održana je sednica Odbora za službenu upotrebu jezika i pisma Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine

U utorak 23. januara 2018. godine u prostorijama NRSNM u Novom Sadu je održan 10. sastanak Odbora za službenu upotrebu jezika i pisma.

sreda, 13 decembar 2017 00:00

NSSNM U RADNOJ POSETI GRADU ZRENJANINU

NSSNM U RADNOJ POSETI GRADU ZRENJANINU

U petak, 13. decembra 2017. godine predstavnici Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine posetili su grad Zrenjanin. Gostima se obratio i poželeo im dobrodošlicu gradonačelnik grada Zrenjanina Čedomir Janjić.

Strana 1 od 11
top