Tel/Fax
+381 21 422 989
četvrtak, 09 avgust 2018 00:00

Национални савет словачке националне мањине је доделио годишње награде

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Национални савет словачке националне мањине је доделио годишње награде

У четвртак 9. августа, уочи отварања Словачких народних свечаности, у Бачком Петровцу је одржана свечана седница Националног савета словачке националне мањине.

narodnostna-rada-ocenila 002


Као што су Словачке народне свечаности прилика да се опет вреднује и презентује култура војвођанских Словака, тако је свечана седница одржана у духу доделе награда појединцима и колективима који су у протеклом периоду знчајно допринели очувању, развоју и презентацији културе војвођанских Словака.

narodnostna-rada-ocenila 003


Ове године је Национални савет доделио шест награда и то: Жељку Чапељи, културном активисти из Добановаца, плакету НССНМ за допринос у области културе, Светлани Војновић – Фелди плакету НССНМ за монографију “Словачка еванангелистичка а.в. Црква у Србији речју и сликама”, Заводу за културу војвођанских Словака приликом десете годишњице његовог оснивања Награду НССНМ за допринос у области културе, новинару Оту Филипу Награда НССНМ – ин мемориам, за животно дело на очувању, развоју и презентацији националног и културног идентитета словачке националне мањине у Србији, познатом кореографу Ружени Червенској Награду НССНМ за животно дело на очувању, развоју и презентацији националног и културног идентитета словачке националне мањине у Србији и Канцеларији за Словаке у дијаспори Награду НССНМ за изузетан допринос очувању, развоју и презентацији националног и културног идентитета словачке националне мањине у Србији.

narodnostna-rada-ocenila 004


Награде награђеним појединцима и колективима је предала председница НССНМ Ана Томанова Маканова.

narodnostna-rada-ocenila 005


Свечанаом карактеру седнице се допринели млади талентовамни музичари Мартин Червени, Ивета Ковач и Марина Церовски.

narodnostna-rada-ocenila 006

narodnostna-rada-ocenila 007

narodnostna-rada-ocenila 008

 

Pročitano 579 puta
top