Tel/Fax
+381 21 422 989

NSSNM

Састанак са покрајинским секретаром  за националне мањине – националне заједнице

Дана 16. јануара 2018. у Скупштини Аутономне Покрајине Војводине у Новом Саду је одржан састанак покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице г. Њилаш Михаљем са председницима националних савета националних мањина који имају седиште на територији АП војводине. У име НССНМ је била присутна председница Љибушка Лакатош и потпредседник Павел Сурови. На састанку су узели учешће и Милинка Хрћанова, в.д. помоћника покрајинског секретара за националне мањине – националне заједнице и Адријан Борка, самостални саветник за инспекцијски надзор за службену употребу језика и писма АПВ.

Sa sastanka sa zaštitnikom građana Republike Srbije

Predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine Ljibuška Lakatoš i zaštitnik građana g. Zoran Pašalić sastali su se u Beogradu dana 15. januara 2019. godine, i tom prilikom razgovarali na temu položaja slovačke nacionalne manjine.

Na sastanku se takođe govorilo i o poseti zaštitnice prava g. Marije Pataky iz Slovačke Republike. Poseta će se realizovati u martu ove godine, i to će biti pogodna prilika da se zaštitnica građana SR upozna sa aktivnostima Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine.

petak, 28 decembar 2018 00:00

Са друге седнице НССНМ

Са друге седнице НССНМ

У Бачком Петровцу је 28. децембра 2018. год. са почетком у 16.00 часова у Матици словачкој одржана друга радна седница Националног савета словачке националне мањине у Србији.

ponedeljak, 10 decembar 2018 00:00

Пријем председнице НССНМ

Пријем председнице НССНМ

10. децембра 2018. године је председница Националног савета словачке националне мањине, Либушка Лакатош, посетила Бискупију словачке евангелистичке а.в. цркве и Новом Саду. Новом председници је пожелео успешан рад бискуп Самуел Врбовски.

Нови састав Националног савета словачке националне мањине

У уторак 04. децембра 2018. године у Старој Пазови одржана је конститутивна седница, а после ње и прво радно заседање Националног савета словачке националне мањине.

petak, 09 novembar 2018 00:00

Сусрет чланова НССНМ

Сусрет чланова НССНМ

У петак 9. новембра 2018. године је у Заводу за културу војвођанских Словака одржан сусрет чланова националног савета словачке националне мањине.

Strana 1 od 25
top