Tel/Fax
+381 21 422 989
Национални савет словачке националне мањине је доделио годишње награде

У четвртак 9. августа, уочи отварања Словачких народних свечаности, у Бачком Петровцу је одржана свечана седница Националног савета словачке националне мањине.

5. Семинар креативног писања

У периоду од 27. до 29. јула 2018. године у Бачком Петровцу је у организацији Одбора за културу Националног савета словачке националне мањине одржан 5. Семинар креативног писања.

Седница Националног просветног савета

3. јула 2018. године је у Београду одржана 6. седница Националног просветног савета на којој су дата позитивна мишљења на програме наставе и учења за 1. и 5. разред основне школе за следеће наставне предмете:

25. Smotra dečijeg dramskog stvaralaštva „3xĐ“

U Staroj Pazovi je u periodu od 1. do 3. juna 2018. godine u prostorijama SKUD “Heroj Janko Čmelik” održana 25. Smotra dečijeg dramskog stvaralaštva poznatija kao „3xĐ“.

Пројекти за јачање заштите националних мањина

27. јуна 2018. године је у Београду презентован пројекат за јачање заштите националних мањина у области образовања “Образовање на језицима националних мањина – шта родитељи и иученици треба да знају?”, “Извештај о заступљености националних мањина у наставним плановима и програмима и образовним стандардима Републике Србије” и “Извештај о процени садржаја уџбеника о националним мањинама у Србији”. Састанку је присуствовала Координаторка за образовање.

ponedeljak, 25 jun 2018 00:00

Pomoć studentima slovačkog jezika

Pomoć studentima slovačkog jezika

U prostorijama Nacionalnog saveta slčovačke nacionalne manjine je predsednica Ana Tomanova Makanova podpisala ugovore o finansijskoj podršci studentima prve godina na Odeljenju slovakistike Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Strana 1 od 231
top